Чим корисна добавка омега-3: від яких недуг допомагає

чим корисна омега для людини

В цій статті розглянемо:

  1. Що таке омега-3 і в яких продуктах міститься
  2. Чим корисна добавка омега-3 і її переваги

В організмі людини є корисні речовини, які можуть синтезуватись самостійно в повному обсязі, а є такі, які більшою мірою потрапляють разом з їжею. І омега-3 жирні кислоти як раз і є такими. Вони необхідні людині для підтримки багатьох систем організму, наприклад, кісткової або серцево-судинної. Про це поговоримо разом з Vitaherb і дізнаємось, чим корисна добавка омега-3 і які системи організму вона здатна підтримувати?

чим корисна добавка омега-3

Що таке омега-3 і в яких продуктах міститься

Омега-3 жирні кислоти – це група поліненасичених жирних кислот, до яких належать альфа-ліноленова кислота (АЛК), ейкозапентаєнова кислота (ЕПК) та докозагексаєнова кислота (ДГК). Ці жирні кислоти є важливими компонентами раціону людини, які підтримують здоров’я: це і чисті кровоносні судини, і міцні кістки, і ясний мозок, і покращення якості життя. Але частіше за все омега потрапляє в організм в недостатній кількості, тому що не всі люди стежать за своїм харчуванням. Та й збалансований раціон не завжди є гарантією достатньої кількості омеги в організмі. Тому доводиться приймати омегу-3 у вигляді харчових добавок.

Отже, якщо ви не їсте рибу (лосось, скумбрія, сардини), морепродукти, волоські горіхи, не додаєте в салати лляну олію і насіння чіа, то, скоріше за все, вам потрібно приймати омегу у вигляді харчової добавки. А про те, яку користь для організму несе омега-з, ми поговоримо далі.

в яких продуктах міститься омега-3

Чим корисна добавка омега-3 і її переваги

Покращення здоров’я серця

Омега-3 жирні кислоти мають здатність знижувати рівень тригліцеридів у крові, зменшуючи ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Вони також допомагають нормалізувати кров’яний тиск та знижувати рівень «поганого» холестерину, підвищуючи рівень «хорошого» холестерину. Також ці корисні жирні кислоти здатні укріплювати стінки судин, роблячи їх еластичними. Тобто можна з упевненістю сказати, що прийом добавки омега-3 є профілактикою тромбозу і таких захворювань, як атеросклероз, ішемічна хвороба серця, інсульт, інфаркт.

Міцна кісткова система

В організмі дефіцит вітаміну Д (основним джерелом якого є омега-3) приводить до вимивання кальцію. А кальцій, як ми знаємо, відповідає за міцність кісток. Тож робимо висновок, що достатня кількість омега-3 жирних кислот запобігає втраті кісткової маси і виступає в якості профілактики остеопорозу. Також омега містить вітамін А, який корисний для суглобів, тому прийом добавки з омегою допомагає зменшити запалення при артритах.

чим корисна омега-3

Підтримка мозкової діяльності

ДГК є основною структурною компонентою мозку. Вона сприяє покращенню когнітивних функцій, пам’яті, концентрації уваги та підтримує здоров’я очей. Вживання добавок з омегою допомагає мозку працювати більш ефективно в будь-якому віці. Наприклад, якщо жінка вживає омегу під час вагітності, це може позитивно вплинути на розвиток мозку дитини. В дорослому віці прийом омеги покращує пам’ять і концентрацію уваги, а в зрілому віці навіть є шанс знизити ризик хвороб Альцгеймера і Паркінсона.

Протизапальні властивості

Омега-3 жирні кислоти мають виражені антизапальні властивості. Вони зменшують рівень запальних процесів в організмі, що може бути корисним при деяких захворюваннях, таких як артрит, астма та запальні захворювання кишечника.

Підтримка психічного здоров’я

В науковому світі є дослідження, які показують, що омега-3 може допомогти зменшити симптоми депресії та тривоги. Дефіцит омега-3 пов’язують з підвищеним ризиком розвитку психічних розладів.

чим корисна омега для шкіри

Покращення стану шкіри

Ви знали, що колаген і омега-3 взаємопов’язані? Колаген робить шкіру гладкою і еластичною, а омега їй в цьому допомагає. Вона підтримує зволоженість шкіри, зменшує запалення, прискорює загоєння вугрів, допомагає прибрати рубці після акне та може допомогти при лікуванні діатезу, екземи та псоріазу.

Зміцнення імунної системи

Омега-3 допомагає організму чинити опір вірусам і бактеріям. Вона стимулює синтез речовин, які мають протизапальну дію, і таким чином захищає дихальні шляхи від інфекцій. А при захворюванні пришвидшує відхід мокроти. Регулярне вживання омега-3 може посилити імунну відповідь організму, що робить його більш стійким до інфекцій та захворювань.

для чого пити омегу

Отже, ми бачимо, що омега-3 жирні кислоти є незамінними для здоров’я людини. Вони забезпечують підтримку кровоносної, кісткової системи, мають протизапальні і покращують когнітивні функції організму і в цілому стоять на сторожі міцного імунітету. На iHerb багато варіантів омеги для дорослих і дітей. Рекомендації по вибору найкращого варіанту читайте в публікації Як вибрати омегу.





Щоб отримати знижку від -5% до -20% на товари у Вашому кошику, використовуйте промокод ANB8206

Цей промокод діє при кожному замовленні.

знижка промокод на перше замовлення iHerb

кнопка реєстрації iHerb

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *