Які вітаміни сприяють зміцненню суглобів і підтримки їхнього здоров’я

за допомогою яких вітамінів зміцнити суглоби

Зміст публікації:

  1. Вітамін Д для засвоєння кальцію
  2. Вітамін C для синтезу колагену
  3. Вітамін E захищає від окислення
  4. Вітамін K проти остеопорозу
  5. Вітаміни В для регенерації тканин
  6. Омега-3 зменшує біль і запалення

Суглоби відіграють важливу роль у забезпеченні рухливості і гнучкості скелета. Як би без них з’єднувались і рухались кістки? Який би орган забезпечував амортизацію під час руху і знижував навантаження на кістки? Та й банально підняти руку або ногу було б неможливо без суглобів і хрящів. Однак з віком їхній стан може погіршуватись, та й травми через деякий час дають про себе знати. Тож важливо підтримувати і зміцнювати не тільки кістки, а й їхній «з’єднувач». Разом з Vitaherb подивимось, які вітаміни сприяють зміцненню суглобів і підтримують їхнє здоров’я.

які вітаміни сприяють зміцненню суглобів

Вітамін Д для засвоєння кальцію

З попередніх публікацій ми вже знаємо, що вітамін Д грає ключову роль у засвоєнні кальцію. Спеціалісти стверджують, що вміст кальцію в кістках доходить до 70%, тож можна з упевненістю сказати, що він є основним компонентом кісткової тканини. А здорові кістки служать захистом і для суглобів. Якщо в організмі буде дефіцит вітаміну Д, то він може призвести до остеопорозу, що підвищує ризик переломів і пошкоджень суглобів.

Отримати вітамін Д можна разом с продуктами харчування і сонячним проміннямцій статті ми розбирали, чи потрібно влітку пити вітамін Д), а також за допомогою харчових добавок. Тож щоб вітамін Д потрапляв в організм, потрібно бувати на сонці, а також їсти яйця, молочні продукти і жирну морську рибу.

Поради про те, як вибрати вітамін Д, і мій рейтинг вітаміну Д з iHerb дивіться тут.




Вітамін C для синтезу колагену

Цей вітамін виконує дві функції для суглобів: він зупиняє ушкодження клітин і допомагає синтезувати колаген.

  1. Вітамін C є антиоксидантом, який допомагає зменшувати запалення і захищати клітини від пошкоджень.
  2. Він також сприяє синтезу колагену, який є важливим компонентом хрящової тканини і забезпечує амортизацію суглобів.

Вітамін С міститься у цитрусових, ягодах, ківі, болгарському перці, шпинаті, брюссельській і цвітній капусті, броколі.




Вітамін E захищає від окислення

Вітамін E, як і вітамін С, є антиоксидантом. Завдяки своїм корисним властивостям допомагає зменшувати запалення і захищає суглоби від окислювального процесу. А це, в свою чергу, запобігає появі артриту та іншим запалювальним процесам у суглобах.

Щоб наситити організм вітаміном Е, потрібно їсти броколі, шпинат, горіхи (мигдаль, фундук, волоський), соняшникове насіння, заправляти салати соняшниковою або оливковою олією.




Вітамін K проти остеопорозу

Вітамін K важливий для підтримки здоров’я кісток, оскільки він сприяє активації білків, які забезпечують мінералізацію кісткової тканини. Це допомагає зменшити ризик остеопорозу, остеоартриту та не допустити переломів суглобів.

В яких продуктах міститься вітамін К? Джерела вітаміну К: зелень (шпинат, петрушка, броколі, листя салату), капуста (брюссельська, цвітна, білокачанна), ківі, авокадо, олія, зелений чай.




Вітаміни В для регенерації тканин

Вітаміни групи B, зокрема B6 та B12, зменшують запалення в організмі. Також вони підтримують нервову систему, зменшуючи біль у суглобах. Вітамін В9 пришвидшує регенерацію тканин, у тому числі хрящової тканини в суглобах.

Щоб не було нестачі вітамінів групи В, потрібно їсти м’ясо, рибу і морепродукти, яйця, зелені овочі, молочні і бобові продукти.




Омега-3 зменшує біль і запалення

Хоча це не вітаміни, омега-3 жирні кислоти також відіграють важливу роль у здоров’ї суглобів. Вони мають потужні протизапальні властивості, які допомагають зменшувати біль та запалення в суглобах.

Для запобігання дефіциту омега-3 жирних кислот потрібно їсти жирну рибу, морепродукти, морські водорості, насіння льону і чіа, волоські горіхи, заправляти салати різними видами рослинних олій.




Отже щоб підтримати суглоби у належному стані, потрібно правильно харчуватись, включаючи у раціон вітаміни групи В, а також Д, С, Е, К і омегу. У разі дефіциту цих вітамінів допоможуть харчові добавки, які піднімуть рівень вітамінів до норми і одночасно посприяють здоров’ю суглобів і покращать їхній стан.


Промокод ANB8206 надасть знижку від -5% до -20% на товари у Вашому кошику.

Його можна використовувати кожен раз при замовленні.

iHerb промокод

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *