Чи слід вживати коктейлі для схуднення: їхня користь і умови, при яких вони працюють

Зміст:

У пошуках діючого способу схуднення всі засоби йдуть в хід, в тому числі чудотворні напої і жироспалюючі коктейлі. В цій публікації від Vitaherb спробуємо розібратись з питанням, чи слід вживати коктейлі для схуднення і подивимось, яка від них користь.

чи слід вживати коктейлі для схуднення

Навіщо пити жироспалюючі коктейлі: п’ять причин

Навіщо люди, які намагаються схуднути, включають коктейлі до свого раціону? Цьому є декілька причин.

  1. Заміна висококалорійних страв. Коктейлі можуть бути менш калорійним альтернативним варіантом для тих, хто зазвичай споживає висококалорійні закуски або напої.
  2. Збільшення відчуття ситості: Деякі коктейлі можуть містити інгредієнти, які допомагають збільшити відчуття ситості. Наприклад, білок в напої може допомогти контролювати апетит і зменшити кількість калорій, споживаних під час їжі.
  3. Збільшення споживання фруктів та овочів: Деякі коктейлі містять фрукти, овочі, зелень, які виступають в ролі «палички-виручалочки» для тих, хто не споживає достатню кількість цих продуктів в натуральному вигляді.
  4. Заміна основного приймання їжі. Інколи людина просто не встигає нормально поснідати або навмисно замінює вечерю коктейлем, щоб не набрати зайві калорії.
  5. Рекламний трюк. Багатообіцяючі лозунги стверджують, що коктейль без зайвих зусиль допоможе стати стрункішим. І багато хто хоче вірити в те, що стакан напою зранку чи ввечері зменшить об’єм талії на декілька сантиметрів.

Важливо пам’ятати, що коктейлі для схуднення самі по собі не гарантують втрату ваги. Для отримання найкращих результатів важливо дотримуватись збалансованої дієти, а також займатись спортом, тому що фізичні навантаження важливі для кожної людини, незалежно від її ваги.

навіщо пити жироспалюючі коктейлі

Чи слід вживати коктейлі для схуднення і коли вони не працюють

Питання доцільності прийому коктейлів для схуднення досить складне, оскільки їхня ефективність залежить від багатьох факторів, таких як склад напою, харчові звички худнучої людини, наявність фізичних навантажень в її житті.

Деякі коктейлі можуть допомогти знизити сумарну кількість калорій за добу або збільшити відчуття ситості, що може сприяти схудненню. Але вони не є чудодійним засобом. Тільки комплексний підхід забезпечить ефективне схуднення, і покладатися тільки на жироспалюючі коктейлі не варто.

Якщо ви задаєтесь питанням, чи слід вживати коктейлі для схуднення, то напевно чули історії про те, що ці напої не допомагають. Вірніше не так. Поки їх п’ють, поки процес зниження ваги дійсно йде (це може бути декілька місяців або декілька років), а потім, коли людина припиняє вживати коктейль, вага стрімко росте і виходить на первісну відмітку або стрибає ще вище. Чому так виходить?

чому не працюють коктейлі для схуднення

Три важливі фактори стрункості: що зробити, щоб схуднути

Давайте повернемось на крок назад і розглянемо найважливіші умови регулярного зменшення ваги. Їх три:

  • збалансована дієта;
  • фізичні навантаження;
  • звички харчування.

Дієта. Якщо їсти висококалорійну їжу і запивати її жироспалюючим коктейлем, то про схуднення можна лише мріяти. Або буває ще так – після закінчення прийому коктейлю людина не дотримується дієти і їсть звичну їжу, не рахуючи калорії. Звісно в такому випадку після відміни коктейлю вага буде набиратися швидко.

Спорт. Якщо сидіти на дієті, ефект зниження ваги безперечно може наступити, але з тренуваннями і фітнесом він наступить швидше. І навпаки, якщо займатись тільки спортом, не змінивши раціон харчування, то схуднення буде проходити важко, з напругою.

Харчування. І, нарешті, звички харчування. Що з ними не так? Дієтологи стверджують, що сам по собі коктейль не несе шкоди здоров’ю людини. А ось звички харчування, які виробляються під час прийому коктейлю можуть нашкодити. Наприклад, людина вживала коктейль в перервах між основними прийманнями їжі. Організм звикає отримувати чергову порцію калорій у певний час доби. І тут людина вирішує припинити прийом коктейлю. А звичкам куди діватись? Вони ж залишились. І тепер замість коктейлів в хід йде перекус. Спочатку це малокалорійні снеки і йогурти, а потім печиво і солодкий чай. Тож в цьому випадку про яке схуднення може йти мова?

що робити, щоб схуднути

Якщо відповідати на питання, чи потрібні жирозпалюючі коктейлі, чи слід вживати коктейлі для схуднення? То відповідь буде: «Так». Вони не завадять. В їхньому складі є вітаміни, мікроелементи, амінокислоти – «будівельні цеглинки» нашого організму. Але ж не варто покладатися лише на коктейль. Нехай цей напій буде одною зі складових правильного образу життя і здорових звичок.

Коктейлі для схуднення можна замовити на iHerb.


Промокод ANB8206 надасть можливість отримати знижку -5% на товари у Вашому кошику.

Цей промокод можна використовувати при кожному замовленні

знижка промокод на перше замовлення iHerb

кнопка реєстрації на iHerb

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *