Як правильно пити колаген: про дозування і строки прийому

скільки часу потрібно вживати колаген

Зміст публікації:

  1. Який курс прийому колагену і яке дозування
  2. Коли не можна пити колаген: в яких випадках
  3. Як довго можна приймати колаген: рекомендації
  4. Скільки часу потрібно вживати колаген в цілому

З колагену складається сполучна тканина нашого організму. Через його дефіцит в організмі з’являються зморшки і «пливе» овал обличчя, болять суглоби і випадає волосся. Тому багато хто з людей вирішує додатково вживати колаген у формі харчових добавок. Але при цьому виникає питання, як правильно пити колаген, щоб отримати максимальну користь? Разом з Vitaherb будемо шукати відповідь на це питання.

як правильно пити колаген

Який курс прийому колагену і яке дозування

В попередніх публікаціях ми вже розглядали, наскільки важливим для організму людини є колаген. Для чого його пити, ми писали в статті Що лікує колаген? Про важливість цього білка для організму жінки можна почитати в статті Для чого пити колаген жінкам? Якщо ви ознайомитесь з цими статтями, то питання доцільності прийому колагену відпаде саме. Тож відразу перейдемо до правил його прийому. І почнемо з дозування.

Найбільш поширене дозування колагену від 5 до 10 г в день.

Профілактичною дозою вважається 5 г колагену на добу (вона підходить, щоб підтримати на належному рівні шкіру, нігті і суглоби), а лікувальна доза – це 10 г і більше (її призначає лікар).

Для досягнення видимих результатів рекомендовано проходити курси прийому колагену тривалістю від 8 до 12 тижнів (тобто 2-3 місяці). Такий довгий термін прийому пояснюється тим, що організму потрібен час для синтезу нового колагену та його інтеграції в тканини. Не потрібно припиняти прийом колагену через пару тижнів, а бажано дати можливість організму навчитися його виробляти у потрібній кількості. І привчати його до цього прийдеться декілька місяців.

Після завершення курсу рекомендується зробити перерву на кілька місяців, щоб організм не звикав до постійного надходження зовнішнього колагену.

який курс прийому колагену

Коли не можна пити колаген: в яких випадках

Як і в будь-якому випадку, харчові добавки можуть не всім нести користь. Існують певні обставини, за яких вживання колагену є небажаним і навіть неможливим.

  1. Алергія. Якщо спостерігається алергічна реакція на колаген або інші інгредієнти харчової добавки з колагеном.
  2. Хронічні захворювання. При наявності хронічних захворювань, особливо при хворобах печінки, нирок чи серця слід проконсультуватися з лікарем.
  3. Вагітність та годування грудьми. У таких випадках також варто звернутися до лікаря перед початком прийому.
  4. Медикаментозна терапія. Якщо ви приймаєте інші ліки, то є ризик їхньої несумісності з колагеном.

Як довго можна приймати колаген: рекомендації

Оптимальна тривалість прийому колагену залежить від індивідуальних потреб і реакції організму. Спеціалісти рекомендують проходити курс 8-12 тижнів, а потім робити перерву на 1-3 місяці. При цьому регулярне вживання колагену протягом кількох років може бути безпечним за умови, що немає негативних побічних ефектів та є позитивні результати.

як довго можна приймати колаген

Скільки часу потрібно вживати колаген в цілому

Перші результати від вживання колагену можна помітити через 4-6 тижнів. Їх навіть можна буде побачити у дзеркалі: поліпшиться стан шкіри і волосся, зміцняться нігті. А у кого є проблеми із суглобами, то буде помітне зменшення болю в суглобах. Для стійкого ефекту рекомендується продовжувати прийом протягом 8-12 тижнів. Після цього слід оцінити результати і вирішити, чи потрібно продовжувати курс.

Вживання колагену приносить значну користь для здоров’я шкіри, волосся, нігтів та суглобів. Однак важливо дотримуватися рекомендованих курсів і дозувань, враховувати протипоказання та поради лікаря. Слід пам’ятати, що найкращих результатів можна досягти за умови збалансованого харчування, здорового способу життя та регулярної фізичної активності.

Резюме:

Як правильно пити колаген?

Колаген потрібно приймати зранку натщесерце протягом 8-12 тижнів.

Який курс прийому колагену?

Курс прийому 2-3 місяці, потім декілька місяців перерва.

Коли краще пити колаген: зранку чи ввечері?

Зранку, за 1 год до їжі.

Як довго потрібно приймати колаген?

Мінімум 2 місяці. За потребою 3 місяці. Потім 1-2 місяці перерва.

Коли не можна пити колаген?

Якщо є алергія на колаген або компоненти добавки; непереносимість риби і морепродуктів; якщо приймаєте інші добавки або медикаменти; при хронічних хворобах (особливо при захворюваннях печінки і нирок); під час вагітності і годування грудьми.





Промокод iHerb ANB8206 допоможе Вам отримати знижку від -5% до -20%.

Використовуйте його кожен раз.

промокод iHerb на знижку -5%
кнопка реєстрації на iHerb

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *