Як вибрати омегу на iHerb для дорослих і дітей: якість, співвідношення ЕРА і DHA, виробники

як вибрати омега-3 на iherb

В цій публікації розглянемо:

Всі знають про користь омега-3 і про те, що жирні кислоти необхідні для нормальної роботи усіх систем організму. Це той рідкісний випадок, коли лікарі традиційної медицини і нутріціологи сходяться в єдиній думці про важливість прийому омега-3. Для чого її пити дорослим і дітям, як вибрати омегу на iHerb і який риб’ячий жир найкращий? Про все це поговоримо разом з Vitaherb.

Навіщо пити омегу-3 дорослим і дітям

Представники старшого покоління пам’ятають, як в дитинстві їм доводилось пити неприємний риб’ячий жир. Вдома або в дитячому садочку по одній ложці щодня потрібно було пити несмачну в’язку рідину, щоб бути здоровим і розумним. Вважалось, що жирні кислоти укріплюють імунітет і серце, покращують пам’ять і стимулюють мозкову діяльність, допомагають відновити зір.

Сучасні дослідження не спростовують ці тезиси, а, навпаки, підтверджують їх, розширюючи сферу впливу жирних кислот на інші системи життєдіяльності. Омегу-3 рекомендують пити людям з синдром дефіциту уваги; пацієнтам, страждаючим тривожним розладом і депресією; тим, хто лікує псоріаз, артрит і страждає мігренню.

для чого пити омегу дорослим і дітям

Давайте більш докладно поговоримо про те, що таке омега і навіщо її приймати?

Омега-3 – це жирні кислоти, які важливі для здоров’я людини і виконують різноманітні функції в організмі. Найважливіші з них – це ейкозапентаєнова кислота (EPA) і докозагексаєнова кислота (DHA), які часто знаходяться в риб’ячій олії та деяких інших продуктах.

Ось деякі з основних переваг прийому омега-3:

  1. Підтримка здоров’я серця: Омега-3 сприяє зниженню ризику серцево-судинних захворювань, знижує рівень тригліцеридів, покращує холестерин та покращує функцію судин.
  2. Розвиток мозку і зору: Омега-3 є важливою складовою для нормального розвитку мозку та зору в період вагітності та в ранньому дитячому віці.
  3. Розслабляючий ефект: Вивчення показують, що омега-3 може мати певний розслабляючий ефект, допомагаючи зменшити рівень стресу та покращити настрій.
  4. Запобігання запаленням: Омега-3 має протизапальні властивості, які можуть допомагати в запобіганні та лікуванні запальних захворювань.
  5. Підтримка оптимальної функції суглобів: Омега-3 може допомагати зменшити симптоми артриту та покращити стан суглобів.
яку краще брати омегу

Як вибрати омегу на iHerb: на що звернути увагу

Коли потрапляєш на iHerb, особливо в перший раз, то очі розбігаються від шаленого асортименту: який препарат вибрати, щоб він був корисний і дієвий, та ще й бажано щоб був не дуже дорогий? Адже їх тисячі, і на перевірку усіх товарів і брендів, які їх виробляють, піде не один день. Ось тоді приходять на допомогу всілякі рейтинги і ТОПи продуктів від спеціалістів по правильному харчуванню і нутріціологів. Вони знають про БАДи все: і на що звернути увагу при виборі, і перелік корисних інгредієнтів, які повинні бути присутні у пляшечці, і найкращі форми інгредієнтів.

Щоб скласти власний рейтинг омеги, потрібно мати хоча б поверхневе уявлення про фармакологію. Тому ми спиратимемось на досвід нутріціологів і складемо власний ТОП-10 кращої омеги.

що важливо при виборі омеги

Отже на що потрібно звернути увагу при виборі омеги?

Ось кілька рекомендацій:

  1. Джерело Омега-3. Омега-3 жирні кислоти можна отримати з риб’ячого жиру, лляної олії, водоростей або інших джерел. Риб’ячий жир зазвичай містить ейкозапентаєнову кислоту (EPA) і докозагексаєнову кислоту (DHA), які є більш біологічно активними формами Омега-3. Зазвичай, що вищий їхній зміст, то ефективніший продукт.
  2. Якість продукту. Звертайте увагу на якість продукту. Наприклад, переконайтесь, що риб’ячий жир пройшов перевірку на відсутність важких металів та інших забруднень.
  3. Дозування. Рекомендоване дозування Омега-3 може відрізнятися залежно від цілей (підтримка загального здоров’я, підтримка серцево-судинної системи, зниження запалення тощо). Важливо дотримуватися рекомендацій лікаря або вказівки на упаковці.
  4. Форма випуску. Омега-3 буває у вигляді капсул, олії, жувальних таблеток та інших форм. Вибирайте форму, яка зручна для вас.
  5. Спосіб виробництва. Деякі виробники використовують методи, які зберігають якість та стабільність Омега-3 у їх продуктах. Почитайте відгуки та вивчіть інформацію про виробничі процеси.
  6. Додаткові компоненти. Перевірте склад продукту на додаткові компоненти, такі як вітаміни, мінерали та антиоксиданти, які можуть покращити засвоєння та використання Омега-3.
  7. Ціна. Порівняйте ціни на різні бренди та форми Омега-3. Однак, пам’ятайте, що якісний продукт не може коштувати дешево.
  8. Походження: Якщо ви вегетаріанець або не хочете споживати продукти з риби, можливо, вам підійде омега-3 з водоростей.
як зрозуміти що омега хороша

Фактори вибору омеги: скільки повинно бути ЕРА і DHA

Звертайте увагу на кількість ейкозапентаєнової кислоти (EPA) та докозагексаєнової кислоти (DHA) в кожному препараті. Вони є ключовими складовими омега-3 і відповідають за його корисні властивості.

Чим вищий зміст ЕРА і DHA, тим більш ефективна Омега.

Скільки повинно бути ЕРА і DHA в омега-3?

Є така думка, що важлива не стільки кількість, скільки співвідношення ЕРА і DHA до загальної кількості жирних кислот.

Порахуйте загальну кількість жирних кислот (ЕРА+DHA) і розділіть це значення на загальну кількість жирних кислот (зазвичай на пляшці позначається як Total fat (в перекладі всього жирів)).

Рекомендоване співвідношення – це 50% і більше.

скільки повинно бути ЕРА і DHA в омега-3

На фото приклад Supplement Facts дуже популярної на iHerb омеги. Давайте перевіримо, яку частину від загальної кількості жирних кислот тут складають ЕРА і DHA.

  • ЕРА+DHA = 360+240 = 600 мг
  • Total fat = 2000 мг
  • (600/2000)х100=30%

Як ми бачимо, відносна кількість дуже важливих і корисних кислот ЕРА і DHA тут не висока.

Знаючи цю дуже просту формулу, ви зможете перевірити будь-яку омегу на iHerb.

Відсоткове співвідношення ЕРА і DHA до загальної кількости жирів – це лише одна із версій вибору кращої омеги. Та головне у виборі – це якість омеги.

Якість омега-3: як зрозуміти, що омега хороша

Давайте поговоримо про якість омеги більш детально, тому що це важливо.

Ми всі знаємо, що у риб’ячому жирі можуть бути присутні важкі метали.

Риби, особливо хижі, за весь період свого життя можуть накопичувати важкі метали у тканинах і у жирових відкладеннях. Чим більше риба, тим більше вона може накопичити важких металів. Коли люди вживають забруднені риб’ячі продукти, то важкі метали попадають в організм людини і теж можуть там накопичуватись, приводячи до отруєнь та інших неприємностей.

Для того, щоб мінімізувати ризик отруєння важкими металами, рекомендується:

  • Вибирати якісні продукти. Купуйте омега-3 від надійних виробників, які проводять ретельні тестування на важкі метали.
  • Дотримуватись рекомендацій з дозування. Не перевищуйте рекомендоване дозування, вказане на упаковці або рекомендоване вашим лікарем.
  • Звернути увагу на альтернативні джерела Омега-3. Якщо ви стурбовані вмістом важких металів у риб’ячому жирі, розгляньте альтернативні джерела Омега-3, такі як олія льняного насіння або водорості.
як вибрати омегу на iHerb

Як вибрати виробника омеги на iHerb

Потрібно розуміти, що омега з дрібної риби виробнику обходиться дешевше, ніж із великої риби. І якщо ціна на кінцевий продукт буде високою, знайте – виробник заробляє на вас додаткові гроші.

Найдешевший риб’ячий жир із дрібної риби, її не потрібно потрошити, а найдорожчий риб’ячий жир із тунця.

Також потрібно звернути увагу на те, де виробник бере сировину. Найкраща і найкорисніша омега буде з диких риб, які виловлені в природному середовищі, а не штучно вирощені у спеціальних водоймах і вигодувані кормами.

який виробник омеги кращий

Отже як вибрати омегу на iHerb, щоб вона була якісна і приносила користь організму? На яких виробників звернуту увагу? Серед всесвітньо відомих брендів-виробників омега-3 можна виділити такі:

  1. Nordic Naturals
  2. Carlson Labs
  3. Jarrow Formulas
  4. Now Foods
  5. Solgar
  6. Nature Made
  7. Barlean’s
  8. Dr. Tobias
  9. Viva Naturals
  10. Thorne Research

Чистота та якість омега-3. Обирайте продукти від надійних виробників, які мають високі стандарти чистоти і якості. Найкращі виробники проводять тестування на відсутність важких металів, домішок та інших забруднювачів.

Якої фірми омега найкраща? Відповідаючи на питання, який виробник омега-3 кращий, моїми фаворитами будуть Nordic Naturals і Carlson Labs. І це не тільки моя думка. Тисячі відгуків покупців на омегу від цих виробників тому підтвердження. Від цих виробників омега найкорисніша і ступінь її очищення від важких металів теж високий.

Якщо узагальнювати все сказане вище, то головні ознаки якісної омеги – це:

  1. якість і ступінь очищення від важких металів
  2. співвідношення ЕРА і DHA до загальної кількості жирних кислот
яку краще брати омегу

Риб’ячий, крилевий або жир з печінки тріски: що краще

Давайте розберемося, яку омегу краще брати: риб’ячий жир з тушки, жир з печінки риби або крилевий жир?

Якісний риб’ячий жир отримують з тушки риби. Для цього рибу потрошать, відкидаючи голову, плавники і нутрощі. Якщо риб’ячий жир із тушки, то на пляшці виробник пише два слова «Fish oil». Його переваги – це відносно демократична ціна і високі концентрації EPA і DHA. Недоліки – не містить вітаміни А, Д, Е і астаксантин.

Щодо риб’ячого жиру із печінки тріски, то тут думки про його користь розділились. Одні спеціалісти стверджують, що жир з печінки більш корисний, ніж із тушки, тому що містить вітаміни A і D, які риба накопичила за весь час свої життєдіяльності. Інші спеціалісти наголошують, що печінка – це фільтраційний орган, тому користь такого риб’ячого жиру ставлять під сумнів. На пляшці з жиром із печінки тріски ви знайдете надпис «Cod Liver Oil».

Крилевий жир. Це ще одне джерело омега-3 і може використовуватись для поповнення її запасів в організмі людини. Але форми жирних кислот у них різні: в риб’ячім жирі це форма тригліцеридів, а у м’яса криля це фосфоліпіди (вважається, що вони краще засвоюються). Так як і жир з печінки тріски, крилевий жир містить вітаміни А, Д, Е. Також він містить потужний антиоксидант – астаксантин, якого немає в рибі і який захищає клітини організму людини від окислення. А ще жир криля менш забруднений важкими  металами, що теж є незаперечною перевагою. Крилевий жир позначається «Krill Oil».

крилевий жир або жир печінки тріски

Як правильно вибрати омегу на iHerb для дітей

Якщо ви задаєтесь питанням, який риб’ячий жир краще давати дітям, то відповідь буде одна – якісний. Вибір дитячої омеги нічим не відрізняється від вибору омеги для дорослих. Тут діють такі самі правила. На першому місці повинна стояти якість дитячої омеги і висока ступінь очищення від важких металів.

Потрібно замовляти продукти перевірених брендів. Не полінуйтесь зайти на сайти виробників, знайти інформацію про процес виробництва їхньої омеги, які лабораторні дослідження проводились, перевірити сертифікати якості.

Наприклад, візьмемо мою улюблену дитячу омегу від Nordic.

як правильно вибрати омегу для дітей

На пляшечці шукаємо номер партії – Lot number. Йдемо на офіційний сайт виробника nordicnaturals. com і вбиваємо ці цифри, щоб отримати більш детальну інформацію про продукт.

Перед нами з’являється Batch Details

Бачимо фото і назву продукту Children‘s DHA, 4 oz., як приймати (1/2 ч.л.), а також термін придатності – Jun 2026.

як перевірити омегу

Certificate overview – тут ми бачимо які сертифікати має ця дитяча омега і які аналізи проводились.

як перевірити сертифікат якості на омегу

Відсутність ГМО підтверджено сертифікатом IGEN Non-GMO. Також на цій сторінці можна побачити сертифікат незалежної некомерційної організації NSF International.

яка дитяча омега найкраща

Подібним чином ви можете перевірити будь яку позицію на сайті виробника.


Тепер, коли у нас є інформація про те, як вибрати якісну омегу, перейдемо безпосередньо до рейтингу.

Омега для дорослих з iHerb

Омега для дітей з iHerb

Ось такий список омеги для дорослих і дітей у мене вийшов. В цій публікації ми розібрали питання, як вибрати омегу-3 на iHerb, на що звернути увагу при виборі і як підібрати дійсно якісний риб’ячий жир. Діліться в коментаріях своїми розмірковуваннями на цю тему.


Щоб отримати знижку -5% на товари у кошику, використайте промокод ANB8206

Це багаторазовий промокод, який можна застосовувати при кожному замовленні.

знижка промокод на перше замовлення iHerb

кнопка реєстрації iHerb

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *