Засоби від комарів: як вибрати надійний та ефективний метод захисту від комах

який краще засіб від комарів

Зміст статті:

  1. Репеленти: зручні для людей відлякувачі комарів
  2. Інсектициди: надійні, але токсичні засоби від комах
  3. Народні засоби захисту від комарів: ефірні олії і рослини
  4. Ультразвукові відлякувачі: сучасні засоби від комарів

Коли на дворі спека, хочеться проводити більше часу біля водойми – виїжджати на пікнік, прогулюватись в парку або повноцінно відпочивати на природі з ночівлею. Там і дихається легше, і завжди можна освіжитися в прохолодній воді. Але разом з більш різноманітними варіантами відпочинку літо приносить і деякі невдоволення. І на природі таким дратівливим фактором є комахи, які так і норовлять покусати людину. А коли все тіло свербить і покривається червоними плямами після комариних укусів, то й відпочинок здається вже не таким приємним. Щоб уникнути небажаних укусів і зберегти гарний настрій, варто знати, як правильно вибрати засоби від комарів. Разом з Vitaherb розглянемо основні типи засобів, їх переваги та недоліки.

як вибрати засоби від комарів

Репеленти: зручні для людей відлякувачі комарів

Репеленти – це засоби, що не вбивають, а відлякують комарів своїм запахом. Вони можуть бути представлені у різних формах:

  1. Креми та лосьйони. Вони наносяться безпосередньо на шкіру і забезпечують тривалий захист від комах. Але в них є один маленький недолік – вони можуть залишати відчуття липкості на шкірі.
  2. Спреї та аерозолі. Перевагою цих засобів є те, що їх не обов’язково наносити на шкіру. Ці засоби легко наносяться або на шкіру, або на одяг, забезпечуючи надійний захист. Однак важливо слідкувати за тим, щоб спрей не потрапив в очі або на слизові оболонки. Дія аерозольних репелентів менш довготривала, ніж у кремів.
  3. Браслети та наклейки. Вони містять ефірні олії та інші відлякуючі речовини. Зручні у використанні, особливо для дітей, але ефективність може бути нижчою, ніж у спреїв чи кремів.

Переваги репелентів очевидні: це і швидка дія, і зручність використання, і можливість вибору форми засобу від комарів. Але у репелентів є й недоліки, серед яких потрібно зазначити не завжди приємний аромат, можливі алергічні реакції і недовготривалий час дії.

браслет від комарів фото

Інсектициди: надійні, але токсичні засоби від комах

На відміну від щадних репелентів є більш радикальні способи боротьби з комарами. Такі засоби називаються інсектицидами. Що це таке? Це звичні нам фумігатори, спіралі і спреї, які не відлякують, а знищують комарів. В залежності від типу, їх можна використовувати як на відкритому просторі, так і у приміщеннях.

  1. Фумігатор. Це електричні пристрої, що виділяють інсектицид у повітря. Вони ефективні для використання в закритих приміщеннях, але можуть бути шкідливими при довготривалому використанні.
  2. Спіраль. Цей інсектицидний засіб у вигляді спіралі тліє і виділяє дим, який відлякує та вбиває комарів. Спіраль використовується на відкритому просторі, забезпечуючи тривалий захист на невеликій площі.
  3. Аерозоль. Такі засоби швидко знищують комарів, але мають короткотривалу дію і можуть бути токсичними для людей та домашніх тварин.

Перевагою інсектицидів є висока ефективність і швидкий результат. Комахи нізащо не підлетять близько до джерела неприємного запаху. Але не дивлячись на ефективність подібних засобів, вони мають обмежений радіус дії і є досить токсичними для людей і тварин. У спробі отруїти комарів людина може отруїтися сама. Непоодинокі випадки, коли людина надихається інсектицидом і через деякий час відчуває себе погано, не пов’язуючи своє погане самопочуття із засобом від комарів. А насправді винен саме він.

фумігатор від комарів фото

Народні засоби захисту від комарів: ефірні олії і рослини

Ці засоби сподобаються людям, які надають перевагу натуральним методам боротьби з комахами. Існує багато народних засобів, що допомагають відлякувати комарів. Серед популярних – ефірні олії і рослини.

  1. Ефірні олії. Лаванда, евкаліпт, м’ята та інші ефірні олії мають аромат, який не переносять комарі. Їх можна додавати у креми, наносити на шкіру або розпилювати у повітрі.
  2. Рослини. Базилік, розмарин, м’ята та котяча м’ята можна висаджувати на ділянці або використовувати їхні свіжі листя для відлякування комарів поряд із місцем вашої дислокації.

Це найбільш натуральний і безпечний засіб від комарів, але його дія короткотривала і менш ефективна порівняно з хімічними засобами.

ефірні олії від комарів фото

Ультразвукові відлякувачі: сучасні засоби від комарів

Ультразвукові відлякувачі — це пристрої, що генерують ультразвукові хвилі, які відлякують комарів та інших комах. Вони безпечні для людей і тварин, оскільки ультразвук невловимий для людського вуха. Ці пристрої можуть бути стаціонарними або портативними і забезпечують екологічний спосіб захисту від комарів. Ультразвуковий відлякувач повністю безпечний для людей і тварин, він не викликає отруєнь та алергічних реакцій. До того ж, цей пристрій легкий у використанні. Головне – мати запас батарейок, якими живиться ультразвуковий відлякувач, якщо він працює не від мережі 220V.

ультразвуковий відлякувач комарів фото

Як бачите, вибір засобу від комарів залежить від індивідуальних потреб і умов використання. Також на вибір накладає відбиток і наявність алергічної реакції або індивідуальна непереносимість компонентів (наприклад, неприємний аромат). На природі можна розпилити на одяг і шкіру спрей, одягнути браслет і додатково запалити спіраль поблизу місця свого розташування. Вдома можна використовувати фумігатор і ефірні олії, а також розкласти в кімнаті свіжо зрізані рослини-репеленти. А поціновувачі сучасних засобів від комах не зможуть пройти повз ультразвукового відлякувача, який є цілком безпечним і ефективним.






Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *